Glutenfria Pepparkakor, Laktosfria
Doften av pepparkakor är doften av jul! Kanske är degen bäst… men spröda goda pepparkakor är också gott, ock så kan man pynta dem så roligt.
Dessa är kryddstarka med ingefära, kryddpeppar, kanel och nejlika.
2 dl mörk sirap
1 dl socker
150 g smör
300g rismjöl
50 g tapiokamjöl
50 g vitt teffmjöl
1 tsk kryddpeppar
1 1/2 tsk nejlika
1 1/2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk xanthangummi
2 tsk bakpulver
Kok upp sirap och kryddor. Njut av den härliga doften!
Tillsätt smör och mjölk.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl.
Häll vätskan över i bunken och blanda så du får en smidig deg.
Sätt lock på bunken, eller lägg plastfolie över, och låt degen stå i kylen över natten så kryddsmaken hinner dra ut i degen.